Stel cookie voorkeur in

Vakantielezen: Duik met je boek de zomer in!

27-06-2019

'Duik met je boek de zomer in'

De zomervakantie, tijd van zon, ontspanning en genieten van een boek. Het leesprogramma Duik met je boek de zomer in! maakt het lezen tijdens de vakantie extra leuk.
 

Poster

De kinderen uit groep 3, 4 en 5 krijgen op school een vrolijke poster. Hierop kan bijgehouden worden welke boeken er in de vakantie (voor)gelezen zijn. Op deze poster kan uw kind ook een eigen mening weergeven.

En ook voor de kinderen uit groep 6, 7 en 8 geldt, blijven lezen in de vakantie is de manier om de lees-spier in vorm te houden.

 

Wat kunt u doen?
Samen lezen vergroot het leesplezier. U kunt ook af en toe een stukje voorlezen. Plezier in lezen leidt tot nog meer lezen. Samen praten over het boek versterkt de beleving. Is het boek  leuk, spannend, mooi of moeilijk?

 

Waar vind je leuke boeken?

Vóór de vakantie: in de SchoolBiEB, Ook dit jaar mogen er in de vakantie weer 5 boeken op het pasje. Als de boeken mee op vakantie gaan, graag ook weer mee terug!

Tijdens de vakantie: lees boeken van thuis, leen boeken (gratis) in een van de stadsbibliotheken of lees boeken met de vakantieBieb-app.

 

De VakantieBieb-app

Vanaf 1 juni kun je gratis digitaal boeken lezen met de VakantieBieb-app. Deze app bevat leuke jeugdboeken (en vanaf 1 juli ook veel mooie boeken voor volwassenen!) en is te downloaden via www.vakantiebieb.nl.

 

We wensen u een fijne zomervakantie en veel leesplezier!

 

Met vriendelijke groet,

Mirije Obbema, leesconsulent Babel Den Bosch