Stel cookie voorkeur in

Juf Petra beklimt de Alpe d'HuZes

08-06-2019


06-06 .... Het grote Alpe d'HuZes evenement.
Via Steenfabriek 'De Rijswaard', het bedrijf waar mijn man René werkt, is het plan ontstaan om hieraan mee te doen.
Hij samen met 6 collega's plus drie partners (waarvan ik er dus eentje ben) durfden deze uitdaging aan.  We hebben flink getraind: veel wielrennen buiten, spinninglessen in de sportschool en toen het zoeken naar sponsoren!
Het beklimmen van de Alpe d'Huez doe je namelijk voor het goede doel. Geld inzamelen voor het KWF; veel geld betekent meer en beter onderzoek naar behandelmethoden om de verschrikkelijke ziekte kanker aan te pakken.
Er waren al verschillende zakelijke sponsoringen gedaan vanuit de Rijswaard. 
Ik bleef nog wat voorzichtig; de waarschuwingen schrokken me wat af "Het is zwaar!" "Stijgingspercentages waar je (letterlijk) bijna van achterover slaat"... Oei! Kan ik dit?
Eerst zouden we de 'Happy Day' (fancy-fair) op school misschien koppelen aan mijn 'Alpe-d'Huez-uitdaging' maar deze is helaas uitgesteld vanwege de drukte aan het einde van het schooljaar.
In het Hemelvaartweekend verscheen de link naar mijn actiepagina in de school-nieuwsflits; een verrassing maar hierdoor voelde ik de druk groter worden. Er kwamen lieve aanmoedigingen, complimenten én sponsorbedragen binnen vanuit de Aquamarijn. Hartverwarmend!

Gelukkig wilde Rieky wel een dagje extra werken... hierdoor hadden de kinderen alleen woensdag en donderdag een onbekende invalleerkracht. 
Het moest gaan gebeuren.


Donderdag was het eindelijk zover! Om 02.20 (!!) uur opstaan; in het donker naar de voet van de berg want ons appartement was bovenaan (naast bocht 1) en de start is beneden bij haarspeldbocht 21.
Om 04.30 klonk het startschot en begon de eerste klim.
Het was donker, bovenin werd het steeds mistiger en véél kouder maar het lukte! Onderweg de gedenkkaarsjes, de borden en spandoeken...aangrijpend en heel bijzonder om deelnemer te zijn. 
Daar was mijn eerste finish!
De afdaling leek me vooraf nogal spannend. Ik kon er zowaar van genieten ondanks de snijdende kou! Gelukkig heeft mijn racefiets héle goede remmen...... zo hard inknijpen geeft ook wel een beetje kramp... maar dat hoort er allemaal bij!
Beneden aan de start opwarmen en daar ging ik weer! Ronde 2.
Uiteindelijk heb ik na de tweede finish een langere rustpauze genomen. 's Middags werd het warm dus ik besloot om de heetste uren te vermijden. Mijn laatste klim hebben René en ik samen afgerond. Drie keer volbracht!
Ontzettend voldaan en met wat spierpijn geniet ik na van deze geweldige ervaring!
Op de website van Alpe d'HuZes (www.opgevenisgeenoptie.nl) is nog veel meer na te lezen en daarin is ook de actuele stand van de sponsorbedragen terug te vinden.


Heel erg bedankt voor alle support!
Petra


Het kan nog steeds:
https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/petraudenhoutmoonen/alpe-dhuzes-captain-non

Stichting Alpe d’HuZes - Petra van den Udenhout