Stel cookie voorkeur in

Nieuwsflits - week 1

03-01-2020

Deze week op KC Aan de Oosterplas...

Op de eerste plaats willen we iedereen een heel goed, mooi, positief en inspirerend 2020 toewensen.
Laten we er een jaar van maken waarin we oog hebben voor elkaar!

Helaas begon het jaar iets minder positief: we werden in de nieuwjaarsnacht opgeschrikt door de brand in de gang tussen beide gedeelten in het oude Oberongebouw. De schade was aanzienlijk, maar gelukkig is er door een constructieve  samenwerking tussen de gemeente, het schoolbestuur en Zonnelicht snel gewerkt aan een oplossing. Inmiddels is de gang gepoetst en alle rotzooi verwijderd. We hopen van harte dat dit de laatste keer was dat het gebouw doelwit werd van onnodig en zinloos vandalisme.

Want wat dat betreft werden we dubbel geraakt: ook de toegangspoort van ons kindcentrum werd getroffen door vandalen. De poort is volledig ontzet en zal vervangen moeten worden. Met een kleine noodaanpassing is ook dit tijdelijk opgelost en we hopen dat er snel een nieuwe poort geplaatst kan worden.

Ondanks deze nare vernielingen gaan we maandag dan echt als één school van start. We hebben er zin in om weer aan de slag te gaan. Tot maandag!

 

 

 

Dinsdag 7 januari - Kleuters naar het theater (methodestroom)
 

Woensdag 8 januari - Kleuters naar het theater (montessoristroom)
De kleuters gaan vandaag met de bus naar theatervoorstelling BOEF van Maas theater en dans (BABEL) in de Hinthamerstraat. 

Woensdag 8 januari - Onthulling nieuw logo
We nodigen iedereen om 12.15 uur uit op het schoolplein. We onthullen dan op een feestelijke manier het nieuwe logo van het kindcentrum. Bij slecht weer verplaatsen we de onthulling naar binnen.

 

MEDEDELINGEN

Gymkleding kleuters
Na de Kerstvakantie moeten alle kleuters een korte gymbroek (voorzien van naam) meenemen naar school. Deze blijft op school bij de gymschoenen. We willen graag dat alle kleuters gymmen in een t-shirt, willen jullie zorgen dat de kleuters deze aan hebben of bij zich hebben op de dagen dat er gegymd wordt. Op deze manier gelden dezelfde gym afspraken binnen de methode- en montessoristroom van KC Aan de Oosterplas.

 

Belangrijk: informatieavond nieuwe schooltijden!
Op maandag 20 januari is er een informatieavond voor ouders en teamleden over 'schooltijden'. Hierover heb je voor de vakantie een e-mail ontvangen van Vincent. Zet de datum alvast in je agenda.
Het wordt een eenmalige informatieavond waarop alle voor-en nadelen de revue passeren en we met elkaar van gedachten kunnen wisselen over de schooltijden.
 

Tutorlezen vernieuwd
De methode voor het tutorlezen is vernieuwd. Meer informatie hierover vind je hier.