Stel cookie voorkeur in

Nieuwsflits - week 50

06-12-2019

Deze week op onze school....‚Äč

Maandag 9 december - sinterklaas cadeautje

Alle kleuters en kinderen van de onderbouw/groep 3-4 van beide stromen mogen een klein cadeautje meebrengen dat ze hebben gekregen van Sinterklaas. Zorg ervoor dat het een cadeautje is waar de kinderen samen mee kunnen spelen.

Maandag 9 december - Kerstversieravond (beide stromen)
We kunnen nog hulp gebruiken voor het versieren van de school!  Aanmelden kan via de app, de inschrijflijst bij de teamkamer, of kom gewoon last-minute, dat mag ook. De OC zorgt voor materialen, warme dranken, lekkers en sfeervolle muziek. Dank alvast voor je hulp!

Dinsdag 10 december - Inloopspreekuur opvoedvragen
Olga van Eijden is schoolmaatschappelijk werkster. Ze is aanwezig van 8.30 uur t/m 9.15 uur in de spreekkamer van Mandy Betro (naast de kamer van Vincent). Je bent van harte welkom om binnen te lopen voor vragen, advies of overleg.

 

Dinsdag 10 december - Bezoek van stichting hulphond (beide stromen)
Vandaag komen er gastsprekers van Stichting Hulphond de kinderen meer vertellen over het werk dat zij samen met de hulphonden verrichten. Denken jullie nog aan het inzamelen van plastic doppen voor Stichting Hulphond? Per kilo ontvangt de stichting een vergoeding. Hiermee steunen we de opleiding van de geleidehonden. En we sparen tevens het milieu. 

 

vrijdag 13 december - kussentjes lezen

Het kussentjes lezen is voor de kleuter- en onderbouw van de montessoristroom en de methodestroom. Op donderdag worden bij kleuter-en onderbouwklassen prentenboeken neergezet.
Op vrijdag mogen de kinderen kiezen naar welk verhaal ze willen luisteren.
Ze nemen een kussentje mee om op te zitten en gaan naar de klas/het boek van hun keuze.
Denk je eraan dat je kind een klein kussentje mee mag nemen naar school.

Voor in de agenda

Maandag 16 december - Kerstconcert (beide stromen)
Muziek voor Kerst is dit jaar anders van opzet. Op maandag 16 december is er een Kerstconcert om 15.15 uur in de aula van de vroegere Oberon. Komende dinsdag komen er ouders langs de klassen om te vertellen over deze nieuwe activiteit. De informatiebrief voor ouders/verzorgers is afgelopen woensdag verstuurd. Houd je mailbox goed in de gaten. 


Woensdag 18 december  is het kerstdiner van 17:00 uur tot 18:15 uur.
Let op: vanwege de verhuizing van de methodestroom is het kerstdiner dit jaar op woensdag en niet op donderdag. Vanaf dinsdag 10 december hangen de inschrijflijsten voor het kerstdiner bij de klassen. Verdere informatie over de kerstviering ontvangt u dinsdag per mail. 

Nieuwbouw
Het is al een tijdje stil rondom de nieuwbouw, maar achter de schermen gaan de werkzaamheden gestaag door. Voor de Kerstvakantie verhuizen de vier klassen van de methodestroom naar het gebouw van de montessoristroom. In maart wordt het gebouw van de Oberon afgebroken en de grond bouwklaar gemaakt. De werkgroep kan vanaf januari eindelijk concreet aan de slag met plannen voor de buitenruimte en het interieur van de nieuwe school.
Heb je ideeën die beslist meegenomen moeten worden? We horen ze graag.
Je kunt een e-mail sturen aan Natascha  (interieur) of  Patricia (buitenruimte)