Stel cookie voorkeur in

Nieuwsflits - week 48

22-11-2019

Deze week op kindcentrum Aan de Oosterplas...

Dinsdag 26 november - Spreekuur opvoedvragen
René van Gils is sociaal verpleegkundige van de GGD. Hij is aanwezig van 8.30 uur t/m 9.15 uur in de spreekkamer van Mandy Betro (naast de kamer van Vincent in de Aquamarijn). Je bent van harte welkom om binnen te lopen voor vragen, advies of overleg.

 

Dinsdag 26 november - Themapresentatie Egypte middenbouw (montessoristroom)
Aan de hand van de methode Da Vinci geven wij thematisch onderwijs. Leerlingen uit de middenbouw werkten de afgelopen weken aan het thema Egypte. Vanmiddag sluiten ze dit thema af met een tentoonstelling van de eindwerkstukken. Iedereen is welkom vanaf 14.45 uur. Kinderen mogen om 15.00 uur mee naar huis, maar voor wie wat langer wil blijven rondkijken is de tentoonstelling geopend tot 15.15 uur. 

Vrijdag 29 november - Da Vinci presentatie Herfst kleuterbouw (montessoristroom)
Tijdens het Da Vinci thema Herfst hebben de kleuters liedjes geleerd over de herfst. Vandaag vanaf 12.10 uur is iedereen welkom om te komen luisteren. Broertjes en/of zusjes zijn welkom mits akkoord van de eigen leerkracht.  
 

Tevredenheidsonderzoek school
Alle ouders hebben deze week een link gekregen naar de zogeheten "kindcentrum monitor". Een tevredenheidsonderzoek  over de kwaliteit/organisatie/communicatie binnen onze school. Invullen duurt gemiddeld vijf minuten en kan tot 14 december 2019. Met de uitkomsten kunnen we zaken verbeteren, behouden of aanpassen. Deelname is anoniem.  Via de Nieuwsflits informeren wij jullie over de uitkomsten.  
 


Bericht van de Sint voor alle ouders/verzorgers
"Op 5 december ben ik op school voor het grote Sinterklaasfeest. Mijn pieten zijn dit jaar een beetje aan de luie kant en niet meer zo fit. Omdat ik mij hier best zorgen over maak, heb ik de hulp van de kinderen ingeroepen. Zij zijn allerlei tips aan het verzamelen om de pieten weer een beetje fit te krijgen voor  pakjesavond.  Zelf  heb ik ook nog een sportieve uitdaging in petto voor de pieten. Zij lopen een marathon op 5 december en de finish van deze marathon is in de Waalstraat  ter hoogte van KC Aan de Oosterplas. De verwachting is dat we daar om 08.30  uur aankomen. Alle kinderen mogen de pieten komen aanmoedigen. Vanzelfsprekend zijn jullie ook welkom.
Hartelijke groet, Sinterklaas"

Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen vraagt de Sint met het volgende rekening te houden:

  • Wacht met je kind op de stoep
  • Als het mogelijk is, de auto's niet in de Waalstraat parkeren. Dan hebben de pieten voldoende ruimte. 
  • Als de Sint en zijn pieten eenmaal binnen zijn, zal hij de hele dag op school blijven. 
  • Vanwege de drukte in de school is het helaas niet mogelijk om als ouder/verzorger de rest v/d Sinterklaasviering bij te wonen. 

Mocht je thuis nog spandoeken hebben: ze zijn ze nog steeds erg welkom!

Voor in de agenda
Maandag 9 december is de Kerstversieravond. Meer informatie in de app en volgende Nieuwsflits, maar zet deze dag alvast in de agenda. Alle hulp is welkom!

Citytrainer volwassenen
Leerlingen uit groep 7/8 van onze school volgen een opleiding tot Citytrainer junior. Deze succesvolle training is er ook voor volwassenen. Ben je gek op sport? Heb je creatieve ideeën? Vind je het leuk om je in te zetten voor onze stad? Misschien is Citytrainer iets voor jou.