Stel cookie voorkeur in

Nieuwsflits - week 45

01-11-2019

Deze week op Kindcentrum Aan de Oosterplas....

Nieuw naam voor onze school.
Vanaf vandaag heeft onze school een nieuwe naam. Deze werd natuurlijk als eerste bekend gemaakt aan alle kinderen door middel  van een rebus. Onze school heet vanaf nu: Kindcentrum Aan de Oosterplas. Graag willen we iedereen bedanken voor het meedenken en het stemmen. We zijn ontzettend blij met de nieuwe naam. 
 

Maandag 4 november - Week van Respect
Vanaf 1 januari zitten leerlingen van Montessori- en methodestroom samen in het gebouw van de oude Aquamarijn. Om hier goed op voorbereid te zijn -  en om nader kennis te maken met elkaar - vindt deze week de week van respect plaats op school. Tolerantie en respect voor elkaar staan deze week centraal. Lees hier meer over de invulling van deze dagen.  

Dinsdag 5 november - Voorstelling Driestroom
Leerlingen van groep 3/4 van de methodestroom gaan vandaag naar een muzikale voorstelling op de Driestroom: 'De Liedjesatlas'. Het wordt een muzikale wereldreis. 
 

Dinsdag 5 november -  Shuttle run test midden- en bovenbouw
Vandaag krijgen de middenbouw en bovenbouw een shuttle run test tijdens de gymles. 
De shuttle run test is een uithoudingsvermogen test. De leerlingen mogen een extra fles water en/of handdoek meenemen.


Woensdag 6 november - Landelijke leraren staking
Vandaag is onze school gesloten vanwege de landelijke lerarenstaking. 
Meer informatie over de staking vind je hier.

Vanwege de landelijke staking is er vandaag geen Plein Actief.

Donderdag 7 november - shuttle run test onderbouw
Vandaag krijgt de onderbouw een shuttle run test tijdens de gymles. 
De shuttle run test is een uithoudingsvermogen test. De leerlingen mogen een extra fles water en/of handdoek meenemen.

Do 7 november - Tweede ronde oudergesprekken. 
Vandaag zijn de laatste individuele oudergesprekken van deze ronde. De inschrijving via 'schoolgesprek' is inmiddels gesloten. Mocht je nog géén afspraak hebben, maar dit wel willen, neem dan contact op met de betreffende leerkracht. 
Alleen voor klas OC zijn er ook nog oudergesprekken op maandag 11/11. Dit vanwege een korte afwezigheid van één van de leerkrachten. 

Voor in de agenda. 
Op 11, 12 en 13 november komt de schoolfotograaf. Meer informatie ontvang je komende week via de e-mail. 

Schoolkoor 
Ieder jaar wordt er een schoolkoor gevormd door leerlingen uit de groepen 5 en 6. Dit jaar doen er zowel kinderen van de montessori- als de methodestroom mee. Het nieuwe koor repeteert iedere maandag tijdens schooltijd. Op dit moment zijn ze druk bezig met de voorbereidingen voor optreden met Kerstmis.


Werkzaamheden kruising Rijnstraat/Geulweg afgerond
De werkzaamheden in de bocht bij de Primera zijn af. Vanaf nu kan er weer veilig overgestoken worden door voetgangers en fietsers. Uiteraard is het even wennen aan de nieuwe situatie. Maar over het algemeen is het actiecomité tevreden over het resultaat. Wijkkrant Oost is voor haar volgende editie op zoek naar reacties van gebruikers van deze bocht. Vind je het leuk om een reactie te geven? Stuur je bericht dan uiterlijk dinsdag 5 november aan mr@aquamarijn.org.
 

Oproep!
Sinterklaas versieravond  19 november vanaf 19.00 uur.
Er zijn nog (te) weinig aanmeldingen voor de Sint versieravond. Heb je op 19 november in de avond tijd om een handje te helpen, meld je dan aan bij de oudercommissie , via het formulier in het nieuwsbericht in de app of schrijf je in op de inschrijflijst bij de teamkamer. Vanaf 19:00 uur staat de koffie, thee en natuurlijk iets lekkers klaar. Wie komt ons helpen? De Sinterklaas versieravond is één van de leukste avonden van het jaar. De school wordt omgetoverd in winterse sferen, met kartonnen haardvuren en overal cadeautjes. Er zijn warme dranken en lekkers voor de klussers. Dit wil je niet missen. De snoetjes van de kinderen de ochtend erna zijn onbetaalbaar. Alvast dank voor je aanmelding!