Stel cookie voorkeur in

Nieuwsflits - week 44

21-10-2019

Deze week op onze school...

Maandag 28 oktober - Start City Trainer Junior (bovenbouw)
Vandaag starten 15 leerlingen uit groep 7 & 8 met de cursus 'City trainer junior'. De kinderen die deze training gevolgd hebben kunnen spelactiviteiten leiden voor andere leerlingen op en rond de school. 
De cursus is na schooltijd en wordt gegeven door coaches van 'S-PORT. Deelnemers leren presenteren, uitleg geven, spel begeleiden en de drie C’s: controleren, corrigeren en complimenteren. Daarbij leren de Citytrainers Junior ook hoe ze een activiteit kunnen aanpassen aan de wensen en behoeften van de deelnemers. Dit oefenen ze tijdens de lessen door aan elkaar les te geven.
 

Dinsdag 29 oktober - Spreekuur opvoedvragen
René van Gils is sociaal verpleegkundige van de GGD. Hij is aanwezig van 8.30 uur t/m 9.15 uur in de spreekkamer van Mandy Betro (naast de kamer van Vincent in de Aquamarijn). Je bent van harte welkom om binnen te lopen voor vragen, advies of overleg.
 

Dinsdag 29 oktober - Sammy Jo afwezig (methodestroom)
Sammy Jo volgt vandaag een cursus over het vernieuwde tutor-lezen. Om die reden kan zij vandaag geen kinderen begeleiden. 
 

Dinsdag 29 oktober - Herfstwandeling onderbouw
Alle kinderen van groep 3/4 gaan vanmiddag tijdens een wandeling 'op zoek naar de herfst'. De wandeling gaat ook door als het regent, pas de kleding van je kind(eren) hierop aan. Als kinderen op regenlaarzen/boots naar school komen, mogen ze sloffen meenemen voor in de klas.

 

Dinsdag 29 oktober - Oudergesprekken
Vandaag zijn de eerste individuele oudergesprekken van dit schooljaar. Op donderdag 7 november zijn er ook nog oudergesprekken. De inschrijving via 'schoolgesprek' is inmiddels gesloten. Mocht je nog géén afspraak hebben, maar dit wel willen, neem dan contact op met de betreffende leerkracht.

 

Woensdag 30 oktober - Plein actief
Kinderen kunnen iedere woensdag van 12.45 uur tot 13.45 uur onder begeleiding sporten en spelen op het schoolplein. Onder begeleiding van de me mensen van 'S-PORT.  De kosten zijn €5,- voor een heel schooljaar.
Meer informatie over Plein Actief vind je hier
 

Vrijdag 1 november - Halloween bovenbouw montessoristroom
Leerlingen van de bovenbouw vieren vandaag Halloween. De kinderen mogen verkleed naar school komen. Om 8.10 uur gaat de deur voor de bovenbouw al open zodat ze alvast naar binnen kunnen gaan. Jonge kinderen worden dan niet direct in de ochtend al geconfronteerd met 'griezels/enge gezichten' op het schoolplein. Kinderen uit de bovenbouw wordt gevraagd een gezonde traktatie mee te nemen rond het thema 'Halloween'. 

Gezond eten op school
Op onze school vinden we gezond eten belangrijk. Het is ons opgevallen dat steeds meer kinderen koeken naar school meenemen voor tijdens de pauze(s). Dit is niet de bedoeling. We beschouwen fruitpauze ook echt als fruitpauze. Dus geen andere tussendoortjes meegeven. Als je kind niet genoeg heeft aan een portie fruit of groente kun je een extra boterham meegeven. Tijdens de broodpauze kan de broodtrommel aangevuld worden met fruit/groente of een cracker/rijstwafel. Koeken zoals Liga, Sultana, Eierkoeken, Evergreen e.d. zijn niet toegestaan tijdens de pauzes. De overblijfkrachten mogen de kinderen erop wijzen dat de koeken pas na schooltijd opgegeten mogen worden. Meer informatie hierover vind je in de schoolgids of bij Vincent

De schoolapp 
Heb je de schoolapp van de Aquamarijn al?  De app is beschikbaar voor Android en iOS.  Hieronder de uitleg over hoe je hem kunt installeren.