Stel cookie voorkeur in

Nieuwsflits - week 43

18-10-2019

Deze week op onze school...

Zondag 20 oktober - Naamgeving school laatste kans!
Laatste mogelijkheid om nog een naam in te sturen voor de school. Hierna sluit de mogelijkheid om ideeën aan te dragen definitief. Heb je nog een geweldig idee? Stuur je e-mail aan Vincent.  In de week  na de herfstvakantie kan gestemd worden op de overgebleven namen. Hierover ontvang je apart bericht. 

Maandag 21 oktober - Hoofdsluiscontrole
Deze week worden alle leerlingen nagekeken op hoofdluis. Het verzoek is om thuis ook al een keer goed na te kijken.  Zo voorkomen we een uitbraak van hoofdluizen op school


Dinsdag 22 oktober - Inloopspreekuur opvoedvragen
Olga van Eijden is schoolmaatschappelijk werkster. Ze is aanwezig van 8.30 uur t/m 9.15 uur in de spreekkamer van Mandy Betro (naast de kamer van Vincent). Je bent van harte welkom om binnen te lopen voor vragen, advies of overleg.

Woensdag 23 oktober - Bovenbouw montessoristroom bezoekt Kamp Vught
Vandaag brengen alle leerlingen van de bovenbouw een bezoek aan Kamp Vught. We gaan op de fiets, dus denk eraan dat je kind zijn/haar fiets meeneemt naar school. 

Vrijdag 25 oktober - Herfstwandeling kleuters 
Op de vrijdag na de herfstvakantie staat de jaarlijkse herfstwandeling van de kleuters op het programma. Kinderen lopen in groepjes onder begeleiding door de natuur en voeren leuke herfstopdrachten uit. Houd het weerbericht in de gaten en pas de kleding van je kind hierop aan. Als kinderen op regenlaarzen/boots naar school komen, mogen ze slofjes meenemen voor in de klas. 

Vrijdag 25 oktober - Afsluiting Da Vinci onderbouw montessoristroom
De afgelopen weken hebben de leerlingen van de onderbouw gewerkt aan het thema: 'Lang geleden'.
Vandaag is er een afsluitende presentatie van de Da Vinci lessen. De deuren gaan om 12.15 uur open. Je bent van harte welkom in de klas om samen met je kind te kijken naar wat er gemaakt/geleerd is.  

Nieuw speeltoestel op het schoolplein
Er is een nieuw speeltoestel geplaatst op het schoolplein van de Aquamarijn. Het staat op de plek waar voorheen 'de piramide' stond. Het speeltoestel is aangeschaft om de komende twee jaar tot de nieuwbouw klaar is te overbruggen. Het speeltoestel is tweedehands, maar in goede staat. Als de kinderen van de Oberon verhuizen zullen ook de speeltoestellen van dat schoolplein tijdelijk worden toegevoegd aan de speelplaats van de Aquamarijn.

 

Vervanging procedure montessoristroom 
Zoals jullie wellicht in de media hebben gelezen is het steeds moeilijker voor basisscholen om vervangers te vinden bij ziekte van personeel. Dit heeft te maken met het lerarentekort dat steeds groter aan het worden is. Ook op de Aquamarijn merken we hier inmiddels de gevolgen van en wordt het steeds lastiger om inval geregeld te krijgen als er een collega ziek is. De procedure die wij hanteren kun je hier lezen.

 

Kinderboekenweek
De jaarlijkse kinderboekenquiz  tijdens de kinderboekenweek hebben we dit jaar met alle groepen samen gedaan. Bij deze quiz moeten de kinderen bij illustraties uit kinderboeken de titel, de hoofdpersoon en iets uit het thema van de kinderboekenweek opzoeken. Dit jaar was het thema 'Reis je mee?'.
De jongere kinderen kunnen een boek per klas winnen, de oudere kinderen kunnen individueel een boek winnen.
Dit waren onze winnaars:

  • Kleuterbouw B van de kleutergroepen
  • Groep 3-4 methodestroom
  • Aimée uit middenbouw 5-6
  • Mirte uit bovenbouw 7-8
  • Sofie uit groep 5-6 
    Zij won een extra prijs voor het mooiste werkstuk over 'Reis je mee?', met haar tekening van Curaçao.

Alle groepen 5-6 samen hielden een Gouden Griffel verkiezing voor hun  gezamenlijke lievelingsboek.
Dat is geworden: 'De avonturen van kapitein Onderbroek'.