Stel cookie voorkeur in

Nieuwsflits - week 41

04-10-2019

Maandag 7 oktober - Studiedag
Vandaag zijn alle leerlingen vrij.

Thema's waar het team tijdens deze studiedag aan werkt:
- Beeldende vorming
- Rekenonderwijs
- Pedagogisch klimaat: alle teamleden op één lijn wat betreft regels, afspraken, normen en waarden in de school. 
 

Woensdag 9 oktober - Boeken-ruilbeurs
Kinderen die afgelopen week boeken hebben ingeleverd voor de ruilbeurs  kunnen vandaag (na schooltijd) in de kuil van de Aquamarijn nieuwe boeken uitzoeken. Ze gebruiken hiervoor de muntjes die ze verdiend hebben. 


Woensdag 9 oktober - MR vergadering
De medezeggenschapsraden van de Aquamarijn en Oberon vergaderen vanavond  om 19.30 uur in de teamkamer van de Aquamarijn. Via mr@aquamarijn.org zijn de notulen op te vragen. Aanwezig zijn als toehoorder kan na aanmelding via eerder genoemd e-mailadres.  


Vrijdag 11 oktober - Kussentjes lezen voor groep 1 t/m 4 
Het kussentjes lezen is voor de kleuter- en onderbouw van de montessori- en methodestroom. Op donderdag worden bij kleuter-en onderbouwklassen prentenboeken neergezet.
Op vrijdag mogen de kinderen kiezen naar welk verhaal ze willen luisteren.
Ze nemen een kussentje van thuis mee mee om op te zitten en gaan naar de klas/het boek van hun keuze.
Denk eraan dat je kind een klein kussentje mee mag nemen naar school!

 

Vrijdag 11 oktober - Boeken-ruilbeurs
Kinderen die afgelopen week boeken hebben ingeleverd voor de ruilbeurs  kunnen vandaag (na schooltijd) in de kuil van de Aquamarijn nieuwe boeken uitzoeken. Ze gebruiken hiervoor de muntjes die ze verdiend hebben. 
Vanaf 13.00 uur kunnen ook kinderen zonder muntjes boeken uitzoeken. Uit de boeken die overblijven wordt een selectie gemaakt voor de zwerfboekenkast in de Oberon en de overige boeken gaan naar de kringloopwinkel.

 

Vrijdag 11 oktober - Inschrijving oudergesprekken
Begin november zijn de eerste oudergesprekken van dit schooljaar. Vanaf vrijdag 11 oktober (20.00 uur) tot woensdag 23 oktober (23.55 uur) kun je jezelf inschrijven voor de oudergesprekken. Gebruik deze link voor inschrijven. Meer informatie vind je in de schoolapp: kalender -> 11 oktober -> inschrijving oudergesprekken
Kom je er niet uit? Neem dan contact op met Chris. 

 

Oproep - gratis computers
In de hoek bij de taalklas en hulpklas staan oude computers en computertafels, deze mogen meegenomen worden. Alle overige computers zullen door Suzanne weggebracht worden naar de gemeentewerf Den Bosch.
Wie heeft een aanhangwagen en wil Suzanne daarbij helpen?


Werkzaamheden kruising Geulweg/Rijnstraat zijn gestart
De gemeente is gestart met het aanpassen van de gevaarlijke bocht bij de Primera. We zijn blij dat na twee jaar praten met de gemeente eindelijk gewerkt wordt aan verbetering van de verkeersveiligheid. De bocht is vier weken gesloten voor verkeer. Houdt daar rekening mee. 
 

 

Mededeling - Na de herfstvakantie zal juf Petra weer starten in haar groep. We willen juf Nina hartelijk danken voor haar inzet in kleuterbouw B.

14 t/m 18 oktober - Herfstvakantie

Maandag 14 oktober - Herfstdag Zuidoost
Op maandag 14 oktober is er een buitenactiviteiten georganiseerd door 's-portkids en de GGD waaraan kinderen van onze school mee kunnen doen. Het wordt een dag met sportieve en creatieve activiteiten.
Locatie: basisschool het Rondeel.
10.00 - 12.00 uur -> groep 1 t/m 4
13.00 - 15.00 uur -> groep 5 t/m 8
Je kunt opgeven bij Patricia of Sam. 

 

Voor in de agenda
Vrijdag 25 oktober - Herfstwandeling voor kleuters Montessoristroom.