Stel cookie voorkeur in

Nieuwsflits - week 39

19-09-2019

Deze week op school...

Maandag 23 september  - start 'week tegen het pesten'
Vandaag start de landelijke week tegen het pesten. Ook onze school doet mee. We besteden deze week elke dag aandacht aan dit thema met verschillende activiteiten. Het thema dit jaar is: 'Wees een held met elkaar'. Meer informatie over de week tegen het pesten lees je hier

 

 

Dinsdag 24 september - Start verkoop munten Happy Day
Tijdens de Happy Day vrijdag a.s. gebruiken we blauwe munten en strippenkaarten als betaalmiddel. Vanaf vandaag kun je deze munten/strippenkaarten kopen bij de oudercommissie. Zij zijn voor- en na schooltijd aanwezig op het schoolplein. Neem (gepast) contact geld mee. De kosten zijn €3,- voor 10 munten.
Uiteraard is het ook mogelijk om tijdens Happy Day nog muntjes te kopen.   

 

Woensdag 25 september - Plein actief
Vandaag is de eerste Plein Actief van dit schooljaar. Kinderen kunnen iedere woensdag van 12.45 uur tot 13.45 uur onder begeleiding sporten en spelen op het schoolplein. De kosten zijn €5,- voor een heel schooljaar. Meer informatie over Plein Actief vind je hier. Aanmelden kan via de eigen leerkracht, bij de gymjuf of woensdagmiddag op het schoolplein. 

 

Donderdag 26 september - danslessen groep 5/6 methodestroom
Op donderdagmiddag krijgen de leerlingen van groep 5/6 (methodestroom) danslessen. Deze lessen worden gegeven door een gastdocent van Babel (voorheen de Muzerije). Na vier keer danslessen volgen nog beeldende vorming en theaterlessen.  
 

Vrijdag 27 september - Happy Day
Eens in de twee jaar houden we op school een goede doelen-dag: 'Happy Day'. Kinderen verdienen geld voor het goede doel door het verkopen van spullen en/of eten. Ook bieden kinderen diensten aan in ruil voor geld. Dit jaar is het goede doel: Plastic Soup Foundation.  De kinderen maken van te voren in de klas dingen om te verkopen. Ook is er een tweedehands boeken- en speelgoed kraam. Alle (groot)ouders en vrienden zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn. De Happy Day start  vrijdag om 11.30 uur. Om 13.00 uur wordt het eindbedrag bekend gemaakt en wordt de dag afgesloten. We hopen uiteraard op een grote opkomst.

Oproep!
We zoeken nog tweedehands spulletjes voor de Happy Day. Als je deze wilt inleveren kan dat bij de schoolbieb in de kuil. Bruikbare spelletjes of (klein) speelgoed zijn héél erg welkom (geen knuffels). 

We willen graag zelfgemaakte hapjes, baksels, hartige verrassingen en andere lekkere creaties bij de eet-kraam verkopen. Heb je tijd en zin om iets lekkers aan te leveren dat (in kleine porties) verkocht kan worden, dan zijn we je heel dankbaar. De lekkere producten kunnen op 27 september tot 11 uur aangeleverd worden op het schoolplein.

We gaan dit jaar ook weer plastic flessen inzamelen. In beide scholen komt een winkelwagen te staan waarin de flessen kunnen verzameld worden. Het statiegeld gaat natuurlijk naar het goede doel.

AANKONDIGINGEN

3 oktober - Ouderavond: 'Hoe werkt het brein van je kind?' 
De MR organiseert ieder jaar een thema-avond voor ouders, leerkrachten en overige geïnteresseerden. Het thema heeft altijd betrekking op opgroeiende kinderen. Dit jaar wordt er gesproken over het brein van kinderen. 
De avond wordt begeleid door Kim de Jong van cube consulting onderwijs. Vragen die aan bod komen:

  • Hoe werkt het kinderbrein? Waarom moet een kind leren?
  • Hoe geeft onze school brein-vriendelijk onderwijs?
  • Wat kunt je als ouder/leerkracht doen om het brein van kinderen te versterken? 

Heb je zelf nog vragen over het kinderbrein? Neem de vraag dan mee.
Tijd: 19.30 uur – 21.30 uur in de kuil van de Aquamarijn .
Aanmelden kan via de school-app of stuur een e-mail aan mr@aquamarijn.org. Introducees zijn welkom!

Boekenruilbeurs Kinderboekenweek 2019
Het begint al een echte traditie te worden: de boekenruilbeurs tijdens de Kinderboekenweek. Meer informatie over de boekenruilbeurs vind je hier. Belangrijk om alvast te noteren in de agenda: op woensdag 2 oktober en vrijdag 4 oktober kunnen kinderen na schooltijd hun oude boeken inleveren in de kuil van de Aquamarijn. De kinderen in het gebouw van de Oberon kunnen de boeken bij hun groepsleerkracht inleveren.
Je hebt nog ruim een week om je boekenkast uit te spitten! 

TERUGBLIK

Afgelopen donderdagmiddag hebben we een brandoefening gehad met de kinderen. Geheel onverwacht voor leerlingen en leerkrachten ging het brandalarm. De oefening is heel goed gegaan, binnen 5 minuten stond iedereen buiten op de juiste plaats!