Stel cookie voorkeur in

Nieuwsflits - week 37

06-09-2019

Deze week op school....

Dinsdag  10 september - algemene ouderavond
Op 10 september is de eerste algemene ouderavond van dit schooljaar. Je krijgt dan informatie van de school en specifiek van de klas van jouw kind(eren). Kijk hier voor het programma. 

 

Woensdag 11 september - juf Suzanne en juf Karijn zijn woensdag naar een cursus. Hedwig van Aendekerk vervangt Suzanne deze dag, voor Karijn is het nog niet bekend wie deze dag in de klas staat.

 

Donderdag 12 september - WISH les onderbouw                                                                                                                                       
Leerlingen van de onderbouw krijgen de komende 3 weken op donderdag (5, 12 en 19 september) tijdens de gym een speciale WIsH - les van juf Noor. Tijdens deze lessen wordt aandacht besteed aan stevig staan, opkomen voor jezelf, samenwerken en mindfulness. De lessen zijn afgeleid van het weerbaarheidsprogramma WIsH voor groep 6. 


Vrijdag 13 september - inloopochtend kleuterbouw
Tussen 8.30 uur en 9.00 uur kunnen alle ouders van de kleuterbouw een kijkje nemen in de klas van hun kind. De kleuters zorgen er zelf voor dat er een werkje klaar ligt om samen te doen of laten zien waar ze tot nu toe aan gewerkt hebben. 

Voorschoolse opvang!
Sinds 1 september 2019 biedt Zonnelicht dagelijks voorschoolse opvang vanaf 7.30 uur.
Mocht u interesse hebben in voorschoolse opvang, dan kunt u contact opnemen via info@zonnelicht.nl

 

Doppen en sinaasappel/citroen netjes
Denk je er nog aan doppen en lege sinaasappel/citroen-netjes mee te nemen?
Bij de kuil van de Aquamarijn staan twee mandjes waarin ze verzameld worden voor het Happy Day project over de 'plastic soep'. 

 

Naamgeving nieuwe school
Je hebt nog tot 16 september om mee te denken over de naam van onze nieuwe school/kindcentrum. 
Alle ideeën zijn welkom! We zoeken een naam die origineel en creatief is. Een naam die vertelt waar onze school voor staat: een school met twee onderwijsstromen: montessori- en methodestroom.
Andere aandachtspunten:

  • veilige sfeer waarin kinderen met plezier kunnen leren;
  • verwondering en nieuwsgierigheid van kinderen prikkelen;
  • oog hebben voor de ontwikkeling van álle kinderen;
  • alle verschillende kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling en bij het leren.

Heb je een geweldige naam? Deponeer hem in de brievenbus bij de tekening van de nieuwbouwplannen. In het gebouw van Aquamarijn hangt de brievenbus bij de hoofdingang en in dat van Oberon op het raam bij de ingang.

Na 16 september gaat de werkgroep fusie, samen met een naamdeskundige aan de slag om uit alle inzendingen een selectie te maken. De namen die na deze selectie overblijven leggen we aan jullie voor, met de vraag te stemmen op jouw favoriete naam. We streven ernaar jullie voor de herfstvakantie te laten weten welke naam de meeste stemmen kreeg en dus onze nieuwe naam wordt.

Uiteraard laten we ook een nieuw logo maken, maar daarvoor wachten we eerst de nieuwe naam af.