Stel cookie voorkeur in

WISH

WIsH is een preventief weerbaarheidsprogramma voor alle kinderen van groep 6.

Het doel van WIsH is het vergroten van de weerbaarheid van kinderen.  Naast een aantal groepslessen in de klas, wordt er gedurende 7 lessen door een Wish-trainer gewerkt aan thema's als veiligheid, weerbaarheid en zelfbescherming. Kinderen leren grenzen aan te geven en zich competent te voelen. Pesten, groepsdruk en kindermishandeling vormen een rode draad door alle lessen. De kinderen leren machtsmisbruik herkennen en hun handelingsmogelijkheden in onveilige of ongewenste situaties vergroten. Het gaat hierbij vooral om veiligheid en welzijn. 

De jongens en de meisjes krijgen van de trainers gescheiden les. Dit wordt gedaan omdat beide groepen zich dan meer op hun gemak voelen en de lessen effectiever zijn.   

Bij de lessen horen werkbladen voor de kinderen. Hierin staan opdrachten die ze op school maken. 

Het programma wordt afgesloten met een presentatie aan alle ouders (opa’s, oma’s) waarin kinderen laten zien wat ze geleerd hebben. De kinderen krijgen dan ook allemaal een diploma. De afsluitingen/presentaties vinden plaats tijdens de laatste bijeenkomst. Ouders met een kind in groep 6 krijgen tijdig bericht over de data van de lessen en de presentatie. Zoek je meer informatie over de training kijk dan op de website van WIsH

WIsH is een programma dat bedoeld is voor en gegeven wordt aan alle kinderen uit groep 6.