Stel cookie voorkeur in

Mindset

Hoe denkt jouw kind over leren? Heeft het een groeimindset en gelooft het dat het door hard werken steeds beter kan worden? Of heeft het een vaste mindset en gaat het ervan uit dat het vast staat hoe goed (of slecht) je ergens in bent?  

De mindset van een kind heeft grote invloed op het zelfvertrouwen en het schoolsucces. Kinderen met een groeimindset durven te experimenteren en ze genieten van uitdagingen. Ze zijn bereid om hard te werken en door te zetten om hun doel te bereiken. Dat zijn eigenschappen die een mens ver kunnen brengen in het leven. De manier waarop school en ouders omgaan met fouten maken en met leren, kan een groot verschil maken voor de mindset van kinderen.

Op de Aquamarijn stimuleren we een groeimindset. Dat is dagelijks te zien in de manier waarop de leerkrachten met kinderen over hun werk praten: gericht op het proces en gericht op groei. Daarnaast staat mindset ieder jaar in november centraal tijdens de Mindsetweken. Alle groepen krijgen dan lessen over mindset. Aan de hand van de figuurtjes Fixie en Growie leren de kinderen wat de verschillende mindsets inhouden, en hoe ze in lastige situaties kunnen ‘denken als Growie’. 

Meer weten over Mindset? Kijk eens op http://platformmindset.nl/