Stel cookie voorkeur in

SchoolBIEB

In de Aquamarijn is een schoolBiEB van Bibliotheek ’s-Hertogenbosch gevestigd. De schoolBiEB heeft tot doel het leesplezier bij kinderen te vergroten. Lezen is heel belangrijk voor de (taal)ontwikkeling en stimuleert kinderen om na te denken over zichzelf en de wereld waarin zij leven.

De schoolBiEB is ontwikkeld voor kinderen van 0 tot 13 jaar en zorgt ervoor dat er altijd een passende collectie boeken op school aanwezig is. Deze collectie wordt ook steeds vernieuwd en aangevuld. Kinderen hoeven dus niet bang te zijn dat ze na verloop van tijd alle boeken hebben gelezen. Omdat de BiEB in de school staat, kunnen kinderen en leerkrachten altijd gebruik maken van de boeken. Op maandag, woensdag en vrijdag is de schoolBiEB bovendien tot een halfuur na schooltijd geopend. Kinderen kunnen dan samen met een ouder/verzorger boeken uitzoeken.

Leerlingen van de Aquamarijn worden automatisch lid van de schoolBIEB. Ze ontvangen een speciaal bibliotheekpasje, dat we betalen uit de vrijwillige ouderbijdrage. Met dit pasje - dat op school blijft - kunnen ze materialen kosteloos lenen. Kinderen mogen per keer drie boeken lenen, en deze boeken mogen ze drie weken houden. Wanneer een boek niet op tijd wordt ingeleverd wordt je kind op school vriendelijk verzocht het boek zo snel mogelijk in te leveren. Mocht een boek onverhoopt beschadigd of vermist raken, dan neemt Bibliotheek ’s-Hertogenbosch contact met je op.

Voor inlichtingen en vragen kun je terecht bij de leesconsulent van onze school, Mirije Obbema.
Zij is te bereiken via m.obbema@bibliotheekdenbosch.nl